प्रश्न 1Single Answer
दो तारों A और B का एकसमान अनुप्रस्थ परिच्छेद है और वे एक ही पदार्थ के बने हुए हैं। यदि RA = 600Ὼ और RB= 1000Ὼ हो, तो A में फेरों की संख्या B की तुलना में निम्नलिखित अधिक होगी:
Subjects : Electrical, Quantitative Aptitude, Logical Reasoning, Verbal Ability of English Language
Question Bank IOCL Engineer/Officer (Grade A) Electrical Exam - Hindi

Buy IOCL Engineer Important Questions, MCQ, question answer in Hindi & English. It will help you to score high marks in IOCL Engineer question bank 2026 in Online, PDF & Print study material.
| Sr. | Package Name | Amount | |
|---|---|---|---|
| 1. | IOCL Engineer/Officer (Grade A) Electrical Exam - Hindi Description : 1000 Question with Answer. | ₹101 | |
| 2. | IOCL Engineer/Officer (Grade A) Electrical Exam - Hindi Description : 2000 Question with Answer. | ₹151 | |
| 3. | IOCL Engineer/Officer (Grade A) Electrical Exam - Hindi Description : 3000 Question with Answer. | ₹181 | |
| 4. | IOCL Engineer/Officer (Grade A) Electrical Exam - English Description : 1000 Question with Answer. | ₹101 | |
| 5. | IOCL Engineer/Officer (Grade A) Electrical Exam - English Description : 2000 Question with Answer. | ₹151 | |
| 6. | IOCL Engineer/Officer (Grade A) Electrical Exam - English Description : 3000 Question with Answer. | ₹181 | |
| 7. | IOCL Engineer/Officer (Grade A) Electrical Exam - English Description : 4000 Quesiton with Answer. | ₹201 | |
| 8. | IOCL Engineer/Officer (Grade A) (Chemical) Exam - Hindi Description : 1000 Question with Answer. | ₹101 | |
| 9. | IOCL Engineer/Officer (Grade A) (Chemical) Exam - Hindi Description : 2000 Question with Answer. | ₹151 | |
| 10. | IOCL Engineer/Officer (Grade A) (Chemical) Exam - English Description : 1000 Question with Answer. | ₹101 | |
| 11. | IOCL Engineer/Officer (Grade A) (Chemical) Exam - English Description : 2000 Question with Answer. | ₹151 | |
| 12. | IOCL Engineer/Officer (Grade A) (Instrumentation) Exam - Hindi Description : 1000 Question with Answer. | ₹101 | |
| 13. | IOCL Engineer/Officer (Grade A) (Instrumentation) Exam - Hindi Description : 2000 Question with Answer. | ₹151 | |
| 14. | IOCL Engineer/Officer (Grade A) Instrumentation Exam - English Description : 1000 Question with Answer. | ₹101 | |
| 15. | IOCL Engineer/Officer (Grade A) Instrumentation Exam - English Description : 2000 Question with Answer. | ₹151 |