Question for SBI SO Engineer Electrical - Quiz / Questions / MCQ in Hindi
Last Update on : October 12, 2026
Duration: 135 · Questions: 170 · Max Marks: 220
To boost your performance in SBI SO Engineer Electrical exam, practice each question regularly and with focus. Every question tests your subject understanding, so solve them one at a time. Taking a quiz improves your speed and accuracy. Practicing topic-wise MCQs. Students benefit greatly from reviewing questions with answer keys, which help clarify concepts and strengthen Questions knowledge for success in SBI SO Engineer Electrical exams.
Latest SBI SO Engineer Electrical Exam Question (Objective Questions), MCQ in Hindi
Subjects : Reasoning, Quantitative Aptitude, English, Electrical
Question Bank SBI SO Engineer Electrical Exam - Hindi
Reasoning
I L J M P N Q T R ?
A A B A B C A B C D A B C D E A B C D E F A B
2, 23, 234, 2345, 23456, 23456, ?
चाप, त्रिज्या, परिधि
GFD JIG MLJ POM ?
w_uww_ _w _xuw
6 3 3 7 7 6 6 3 7 3 7 6 7 3 7 6 3 3 6 6 7 7 3 6 7 3
3, 13, 53, 213. ?..
7, 28, 63, 124, 215, 342, 511
3, 2, 8, 9, 13, 22, 18, 32, 23, 42
12, 18, 27, 90, 270, 945, 3780
निम्नलिखित संख्या अनुक्रम में आगे क्या आना चाहिए ? 1, 8, 9, 64, 25, 216, ..?.., ..?..
2, 5, 7, 12, 15, 17, 22 ..?..
11, 2, 21, 3, 32, 4, 41, 5, 51, 6
89, 78, 86, 80, 85, 82, 83
0, 7, 26,..?.., 124, 215
8,15,28,53, ..?..
5, 21, 69, 213, 645, ?
6, 12, 21, ..?.., 48
4, 16, 36, ..?.., 100, 144
Important Questions Package
SBI SO Engineer Electrical Exam Online Question Bank Package
Buy SBI SO Engineer Electrical Important Questions, MCQ, question answer in Hindi & English. It will help you to score high marks in SBI SO Engineer Electrical question bank 2026 in Online, PDF & Print study material.
| Sr. | Package Name | Amount | |
|---|---|---|---|
| 1. | SBI SO Engineer Electrical Exam - Hindi Description : 1000 Question with Answer. | ₹101 | |
| 2. | SBI SO Engineer Electrical Exam - Hindi Description : 2000 Question with Answer. | ₹151 | |
| 3. | SBI SO Engineer Electrical Exam - Hindi Description : 3000 Question with Answer. | ₹181 | |
| 4. | SBI SO Engineer Electrical Exam - Hindi Description : 4000 Question with Answer. | ₹201 | |
| 5. | SBI SO Engineer Electrical Exam - English Description : 1000 Question with Answer. | ₹101 | |
| 6. | SBI SO Engineer Electrical Exam - English Description : 2000 Question with Answer. | ₹151 | |
| 7. | SBI SO Engineer Electrical Exam - English Description : 3000 Question with Answer. | ₹181 | |
| 8. | SBI SO Engineer Electrical Exam - English Description : 4000 Question with Answer. | ₹201 | |
| 9. | SBI SO Engineer Electrical Exam - Hindi Description : <span style="color:#800000"><span style="font-family:georgia,serif"><span style="font-size:16px"><strong>1000 Question & Answer Download in PDF (Send by Email)</strong></span></span></span> | ₹151 | |
| 10. | SBI SO Engineer Electrical Exam - English Description : <span style="color:#800000"><span style="font-size:16px"><span style="font-family:georgia,serif"><strong>1000 Question & Answer Download in PDF (Send by Email)</strong></span></span></span> | ₹151 | |
| 11. | SBI SO Engineer Electrical Exam Question Bank Book - Hindi Description : <span style="color:#FF0000"><span style="font-family:georgia,serif"><strong><span style="font-size:16px">1000 Question with Answer (Printed Material)</span></strong></span></span> | ₹450 | |
| 12. | SBI SO Engineer Electrical Exam Question Bank Book - English Description : <span style="color:#FF0000"><span style="font-family:georgia,serif"><strong><span style="font-size:16px">1000 Question with Answer (Printed Material)</span></strong></span></span> | ₹390 |
हिस्से का अंतर 30 है तो संख्या ज्ञात करें।
का खाया गया। अगले दिन आपके पिताजी ने शेष भाग
का खा लिया। आप केक को समाप्त करना चाहते हैं। केक का कितना अंश बचा हुआ है?
संख्या
से कितनी अधिक है?